Nieuwsbrief Kansrijke Start - Campagne Mamaliefde en Papaliefde is

In deze extra nieuwsbrief informeren wij u over de campagne 'Mamaliefde en Papaliefde is' die vandaag gelanceerd is.

Aan tafel met Paul Blokhuis - In gesprek over Kansrijke Start

In gesprek over Kansrijke Start

Vandaag is de campagne ‘Mamaliefde en Papaliefde is’ van start gegaan. Er is geen liefde zo sterk als die van een ouder voor een kind. En alles wat je voor je baby of kind doet komt voort uit die liefde. Dingen die vanzelfsprekend zijn, zoals elke dag knuffelen. Maar ook dingen die niet makkelijk zijn, zoals je geld- of relatiezorgen bespreken. Zodat je hulp kan krijgen en je minder stress ervaart, wat weer goed is voor je kindje. Je doet het uit mamaliefde en papaliefde. Dat is het thema van de campagne.

Aan tafel met Paul Blokhuis - In gesprek over Kansrijke Start

Beeld: ©Ministerie van VWS

Nieuwe campagne VWS wil stress rond zwangerschap verminderen

Praten over problemen vergroot kans op goede start kind

DEN HAAG – Met de nieuwe campagne ‘Mamaliefde is…’ wil staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) helpen om stress onder aanstaande moeders tijdens en na hun zwangerschap te verminderen. Door moeders en vaders op te roepen om zorgen rondom bijvoorbeeld financiën, relatie en wonen met hun zorgverlener te bespreken, wordt de kans op een goede start van hun kind vergroot. De tijd vlak voor de conceptie tot het tweede levensjaar is cruciaal voor zowel de fysieke als mentale gezondheid in het latere leven van het kind. Stress kan ouders belemmeren warmte en genegenheid te geven en adequaat te reageren op wat hun kindje nodig heeft.

Lees verder

Beeld: ©Roorda

Animatiefilm ‘Belang van een lokale coalitie Kansrijke Start’

Elk kind verdient een goede start. Helaas is dit niet voor ieder kind weggelegd. Want een op de zes baby’s in Nederland heeft geen goede start. Daarom is het belangrijk om aanstaande ouders in een kwetsbare situatie zo vroeg mogelijk te bereiken en begeleiden. De vorming van een lokale coalitie Kansrijke Start is een goede basis om professionals zo goed mogelijk te ondersteunen om de ouders in kwetsbare situatie daadwerkelijk vroegtijdig te bereiken. De animatiefilm ‘Belang van een lokale coalitie Kansrijke Start’ laat zien wat een lokale coalitie is en hoe deze kan bijdragen aan een kansrijke start voor meer kinderen. Met deze animatie kunt u als bestaande lokale coalitie andere partijen vertellen waarom een kansrijke start belangrijk is en wat een lokale coalitie doet. En gemeenten of professionals waar nog geen lokale coalitie is, kunnen elkaar met deze animatiefilm motiveren om hiermee aan de slag te gaan.

Bekijk de animatievideo

Beeld: ©Idee aan Zee