Aan tafel met Paul Blokhuis - In gesprek over Kansrijke Start

In gesprek over Kansrijke Start

Vandaag is de campagne ‘Mamaliefde en Papaliefde is’ van start gegaan. Er is geen liefde zo sterk als die van een ouder voor een kind. En alles wat je voor je baby of kind doet komt voort uit die liefde. Dingen die vanzelfsprekend zijn, zoals elke dag knuffelen. Maar ook dingen die niet makkelijk zijn, zoals je geld- of relatiezorgen bespreken. Zodat je hulp kan krijgen en je minder stress ervaart, wat weer goed is voor je kindje. Je doet het uit mamaliefde en papaliefde. Dat is het thema van de campagne.

Beeld: ©Ministerie van VWS

Voor deze campagne zijn er communicatiemiddelen als posters, video’s en ervaringsverhalen ontwikkeld. Deze middelen zijn bedoeld voor lokale coalities en beroepsprofessionals om ervoor te zorgen dat de drempel voor het bespreken van de zorgen van (aanstaande) ouders in kwetsbare situaties verlaagd wordt. Door middel van korte teaser video’s op social media wordt er doorverwezen naar het YouTube kanaal waar de video’s van de ervaringsdeskundigen (hulpvrager en hulpverlener) te zien zijn. In onderstaand interview vertelt staatssecretaris Paul Blokhuis in het eerste deel van ‘Aan tafel met – in gesprek over Kansrijke Start’ over zijn betrokkenheid, de voortgang en borging Kansrijke Start en over de campagne.

Lees meer over de campagne en bekijk de online toolkit