Interventies

De menukaart is een overzicht met interventies. Uw organisatie kan passende keuzes maken uit zo’n honderd verschillende interventies.

De menukaart Kansrijke Start geeft een overzicht van alle interventies die van belang kunnen zijn tijdens de eerste 1000 dagen van een kind. U treft goed beschreven en erkende interventies uit zowel het medische als uit het sociale domein.

Interventies opzoeken en toepassen

De menukaart is gemaakt voor gemeenten, maar ook als lid van een lokale coalitie kunt u interventies voor Kansrijke Start opzoeken en toepassen. De menukaart is vrij toegankelijk. In de menukaart zijn geen praktijkvoorbeelden opgenomen.

Samen met lokale partners

Op basis van de informatie die u in de menukaart vindt, gaat u in gesprek met interne partners in uw gemeente of uit uw lokale of regionale coalitie. De keuze om een interventie in te zetten maakt u gezamenlijk.

Vindplaats en inspiratiebron

De menukaart is vooral een vindplaats en inspiratiebron. Het doel van de menukaart is dat u interventies aantreft die passen bij de opgaven in uw gemeente. Vanuit het overzicht wordt u doorverwezen naar uitgebreidere informatie over een interventie.

Ga naar de menukaart