Terugblik: Kansrijke Start 5 jaar!

Kansrijke Start bestond eind oktober 5 jaar. Op deze pagina blikken wij graag met jullie terug naar deze mooi week. Tijdens de jubileumweek is de handreiking Kansrijke Start aangekondigd. Deze is nu te vinden op onze website. Daarnaast delen wij graag de trailer van onze nieuwe podcast 1000 dagen, 1000 vragen die op de slotbijeenkomst werd gelanceerd! 

Terugblik: Kansrijke Start 5 jaar, een week vol mooie activiteiten

Kansrijke Start bestond eind oktober 5 jaar. In deze 5 jaar zijn in heel Nederland lokale coalities aan de slag gegaan met Kansrijke Start. In deze jubileumweek organiseerden coalities en organisaties in heel het land activiteiten. Zo stonden 30 oktober werkbezoeken op het programma aan de lokale coalities in Leidschendam-Voorburg en Utrecht en kwamen de leden van de Landelijke coalitie bijeen. Later in de week waren er onder andere een kennisfestival Kansrijke Start, webinars en bijeenkomsten over Nu niet zwanger en Gezond zwanger worden. Op 3 november sloten we de jubileumweek af met een feestelijke bijeenkomst. Lees verder 

Handreiking ketenaanpak Kansrijke Start voor zorgverzekeraars en gemeenten

Hoe ziet de ketenaanpak Kansrijke Start eruit? En hoe komen we tot samenwerkingsafspraken hierover? In het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is afgesproken dat er ‘voor iedere ketenaanpak vanuit de implementatietrajecten een handreiking wordt opgesteld met een concrete beschrijving van de uit te voeren onderdelen van de ketenaanpak in de verschillende domeinen’. Bekijk hier de handreiking 

Samenwerkplatform Kansrijke Start

Voor de week van Kansrijke Start 5 jaar is er een samenwerkingsplatform opgericht om informatie te delen over activiteiten tijdens de jubileumweek. In dit interactieve platform, vergelijkbaar met Facebook, kan iedereen die lid is een bericht plaatsen op de tijdlijn. Op dit samenwerkingsplatform vind je verslagen van werkbezoeken, activiteiten met foto’s en verhalen en linkjes naar (lokaal, regionaal of landelijk) nieuws. Ook kun je een vraag stellen en reageren op iemands bericht. Samen hebben we zo een mooie reportage gemaakt van de jubileumweek, waarbij alle informatie op 1 plek te vinden is.

Ben je benieuwd naar alle activiteiten en mooie verhalen die hebben plaatsgevonden? Wil je nog wat delen? Ga dan naar het platform. Ben je nog geen lid? Meld je aan via _dienstpostbuskansrijkestart@minvws.nl (let op underscore) en ontvang een uitnodiging voor ons samenwerkplatform. Ook na de jubileumweek houden we dit samenwerkingsplatform in de lucht.

Podcast Kansrijke Start: 1000 dagen, 1000 vragen

Op het fundament van de eerste 1000 dagen, vanaf 10 maanden voor de geboorte tot ongeveer 2 jaar, bouwen we de rest van ons leven verder. De omgeving waarin een kind wordt geboren, groeit en zich ontwikkelt in de eerste 1000 dagen, bepaalt in grote mate de kansen voor later. In de podcast 1000 dagen, 1000 vragen gaat Eva Cleven op zoek naar verhalen, tips en antwoorden voor ouders tijdens deze mooie, belangrijke en soms ook zware periode.

Deze podcast is voor alle (aanstaande) ouders en is een hulpstuk voor alle hulpverleners, professionals en organisaties om (aanstaande) ouders te informeren over de eerste 1000 dagen, van de kinderwens en de zwangerschap tot het tweede levensjaar. Luister hier de trailer of kijk op onze LinkedIn

Abonneer je op de podcast 1000 dagen, 1000 vragen via jouw favoriete podcast app en luister straks als eerste de afleveringen!

Het Comité Kansrijke Start 5 jaar:

  • Spiegelgroep Kansrijke Start: Eefke Postma
  • Pharos: Krista Okma
  • CPZ: Corrie van der Ende
  • AEF: Sanne van Eerden
  • VWS: Iris Swaalf en Laetitia Kuijpers