De nieuwsbrief van maart 2021 is verschenen: Formatiebrief gezonde en kansrijke start naar de Tweede Kamer verstuurd

©ZonMw

De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug en achter de schermen zijn de voorbereidingen voor een nieuwe kabinetsformatie in volle gang. Met Kansrijke Start zitten we niet stil. Integendeel zelfs, gisteren is de formatiebrief gezonde en kansrijke start naar de Tweede Kamer verstuurd. In deze brief vragen de 43 leden uit de Landelijke Coalitie Kansrijke Start en zeven ervaringsdeskundigen uit de Spiegelgroep Kansrijke Start de Tweede Kamer om de Gezonde Generatie als doel in het Regeerakkoord op te nemen met als eerste stap de realisatie van een gezonde, veilige en kansrijke start voor iedereen. In het tweede deel van de web serie ‘Aan tafel met – in gesprek over Kansrijke Start’ vertelt Prof. dr. Eric Steegers, hoogleraar en gynaecoloog bij het Erasmus MC, waarom de formatie brief van belang is.

In deze nieuwsbrief leest u meer over de spiegelgroep Kansrijke Star die sinds juni vorig jaar actief is en stelt ervaringsdeskundige Chiara Vanenburg van de spiegelgroep zich voor. Naast inspirerende verhalen als het webinar ‘Samenwerking geboortezorg-JGZ: hoe doen ze dat in Meppel?’, een praktijkvoorbeeld uit Heerlen en podcasts maken we in deze nieuwsbrief de nieuwe datum van de conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’ bekend.

Bekijk de nieuwsbrief