Campagne Mamaliefde en Papaliefde is

Er is geen liefde zo sterk als die van een ouder voor een kind. En alles wat je voor je baby of kind doet komt voort uit die liefde. Dingen die vanzelfsprekend zijn, zoals elke dag knuffelen. Maar ook dingen die niet makkelijk zijn, zoals je geld- of relatiezorgen bespreken. Zodat je hulp kan krijgen en je minder stress ervaart, wat weer goed is voor je kindje. Je doet het uit mamaliefde en papaliefde. Dat is het thema van de campagne.

(Een)

VROUW: Kom je meehelpen?

(Ze tilt een meisje op.)

BRENDA: Ik heb een koopwoning op m'n negentiende gekocht.
De relatie hield niet stand, waardoor ik moest verkopen met een restschuld en daardoor had ik een vaste last van 200 euro extra in de maand.
Dat ging op dat moment niet en daardoor stapelden zich steeds meer schulden op.

(Het meisje leest een boekje. Corné:)

CORNÉ: Uiteindelijk komen er rekeningen binnen die je niet meer kan betalen.
Dan ga je gaten met andere gaten vullen en dan loopt het helemaal uit de hand.

(Hij heeft z'n dochtertje op schoot.)

BRENDA: Het dieptepunt kwam toen ik 27 weken zwanger was.
Er was loonbeslaglegging gelegd, autobeslaglegging, rekeningbeslaglegging waardoor we er zelf niks meer aan konden doen.

(Ze bladert door papieren.)

BRENDA: Kijk, een kopje thee. LINDA: Lekker, dank je wel.
BRENDA: We zijn via Linda bij de schuldhulpverlening aangemeld en dat resulteert in beschermingsbewindvoering en in iemand die eigenlijk alles regelt voor ons zodat wij een stuk rust kregen en niet alles meer zelf hoefden te doen en meer tijd hadden voor elkaar en Constance.
LINDA: Als ik het zo zie, jullie zijn zo hard bezig aan de weg te timmeren om die schulden weg te werken.
BRENDA: We hebben er enorm hard voor geknokt maar na zo veel werk en zo hard werk staan we nu wel hier en zelf ben ik ook stiekem wel trots dat we heel veel aflossen.
BRENDA: Daar is uiteindelijk weer wat bij gekomen.
CORNÉ: Toen we begonnen, was het heel slecht weer, storm.
En nu begint het steeds meer op te klaren, komen we steeds in rustiger water.
En, ja, letterlijk en figuurlijk is de haven in zicht.

(Er vallen knuffels op het meisje.)

BRENDA: We zijn dichter naar elkaar toe gegroeid, minder ruzie meer gewoon met z'n drieën spelen, met Constance bezig, ja.

(Op een lichtroze achtergrond verschijnt de tekst: Mamaliefde is over je zorgen praten met je zorgverlener.)

RUSTIGE MUZIEK

Online toolkit

Voor deze campagne zijn er als communicatiemiddelen  posters, video’s en ervaringsverhalen ontwikkeld. Deze middelen zijn bedoeld voor lokale coalities en beroepsprofessionals om ervoor te zorgen dat de drempel voor het bespreken van de zorgen van (aanstaande) ouders in kwetsbare situaties verlaagd wordt.
Bekijk de online toolkit met communicatiemiddelen of ga naar het Youtube kanaal

Communicatiemiddelen bestellen

U kunt als lokale coalitie en beroepsprofessionals de posters en flyers die we in de toolkit beschikbaar stellen via een webshop bestellen. Op deze manier kunt u de posters en flyers binnen uw regio verspreiden en  ophangen in de spreekkamer. Let op: Voor het bestellen van de communicatiemiddelen is het van belang dat dat u zich een account aanmaakt via de link ‘Creëer een nieuw account’ en uw emailadres en adres opgeeft. Na het aanmaken van een account kunt u met uw e-mail adres en wachtwoord inloggen en de materialen bestellen.
Ga naar de webshop

Aan tafel met Paul Blokhuis - In gesprek over Kansrijke Start

In onderstaand interview vertelt staatssecretaris Paul Blokhuis in het eerste deel van ‘Aan tafel met – in gesprek over Kansrijke Start’ over zijn betrokkenheid, de voortgang en borging Kansrijke Start en over de campagne.