De nieuwsbrief van september 2020 is verschenen: door met vernieuwde energie!

We zijn al weer even van start. September is een maand van weerzien: veel online afspraken en de balans opmaken voor de rest van het jaar. Als programmateam zijn we op dit moment gericht op het verbeteren, verbinden en borgen van onze resultaten.

Met het oog hierop zijn we inmiddels druk bezig met de voorbereidingen van de 3e landelijke conferentie op 8 februari 2021. In de nieuwsbrief leest u hier meer over. Binnen het programmateam Kansrijke Start is er al enige tijd behoefte aan ervaringsdeskundigen die een link hebben met het programma Kansrijke Start. Daarom zijn we afgelopen zomer gestart met de Spiegelgroep Kansrijke Start. Leden van deze Spiegelgroep denken de komende 1,5 jaar mee met onderdelen uit het actieprogramma Kansrijke Start. Bijvoorbeeld als het gaat om het inzetten van gedragsinterventies, ervaringsverhalen delen of meedenken met de voorbereidingen van bijeenkomsten. De feedback die we ontvangen tijdens deze bijeenkomsten is zeer waardevol en helpt ons om uitwerking te geven aan lopende actiepunten in het programma.

Na een korte zomerstop zijn de estafette-vlogs van de Landelijke coalitie weer opgepakt. Dit keer is de beurt aan Mark de Man, wethouder Jeugd van de gemeente Súdwest-Frieslân. En het CPZ heeft een interessant interview gehouden met Gerda Groen, programmanager Home-Start en lid van de Landelijke coalitie Kansrijke Start.

Pharos en CPZ organiseren een Online Spreekuur voor nieuwe lokale coalities. NWO en ZonMw hebben de subsidieoproep ‘Kansrijke start voor kinderen met behulp van big data’ geplaatst. En Centering Pregnancy laat zien hoe je tijdens corona ook online succesvol door kunt gaan met verloskundige zorg.

Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer nieuws en zijn er mooie ontwikkelingen. Deze vaart en energie willen we graag vasthouden, dus lees de nieuwsbrief en raak geïnspireerd!