Project Preconceptiezorg Dordrecht

De Kansrijke Start coalitie van Dordrecht heeft afgelopen maanden hun Project Preconceptiezorg ten uitvoer gebracht. Het is een gefaseerd project, wat startte met een verkennende fase rond het thema preconceptionele gezondheid en hoe dit een structurele plek kan krijgen in de gemeente en de regio. Dit heeft een waardevol rapport opgeleverd met uitkomsten uit literatuuronderzoek en veldonderzoek. Verder bevat het concretere aanbevelingen voor de positionering van een Programma Preconceptionele Gezondheid in de gemeente en de regio. Van het rapport is ook een infographic gemaakt. Beiden delen we hier graag ter inspiratie voor andere coalities, gemeenten en regio’s. Bij vragen kan contact worden opgenomen met Lian Siebelt, netwerkregisseur Kansrijke Start: lian.siebelt@zaakvoorzorgverbinding.nl.