Oproep: Doelgroepsessie Kansrijke Start!

Bij het actieprogramma Kansrijke Start houden we ons bezig met gezond zwanger worden. Ons doel is dat de centrale vraag “Wil je het komende jaar zwanger worden?” aan alle mensen in de vruchtbare levensfase gesteld wordt door professionals. Ook aan potentiële vaders. Het stellen van deze vraag is belangrijk omdat zo'n 16% van de kinderen in Nederland een valse start heeft, wat leidt tot fysieke en mentale problemen in hun leven. Gezond en bewust kiezen voor een zwangerschap is een eerste stap om zo veel mogelijk kinderen een kansrijke start te geven. De kinderwens bespreekbaar maken door ernaar te vragen is daarom belangrijk. Maar hoe gaan we dit doel bereiken, zonder onze plannen eerst te toetsen bij potentieel aanstaande ouders?

Precies: dat is niet mogelijk. Jullie perspectief is onmisbaar! Daarom zijn wij op zoek naar ongeveer tien mensen, man en vrouw, met de leeftijd waarop ze kinderen kunnen krijgen (ongeacht of ze dit willen, of misschien al een kind hebben). Wij vragen jullie om met ons en een aantal professionals in gesprek te gaan. Hoe kijken jullie naar deze centrale vraag? In welke setting kan deze het best gesteld worden? En wat vinden jullie van onze aanpak? Jullie zijn de experts.

Wil jij meepraten en ons helpen de best mogelijke plannen te maken? Doe dan mee met onze doelgroepsessie.


🗓 12 april 2022
🕒 15:00 – 17:00 uur. 


Ken of ben jij iemand die mee wil doen? Laat het dan weten via _dienstpostbuskansrijkestart@minvws.nl en we sturen je graag meer informatie toe.