Een succesvolle Kansrijke Start aanpak? Raadpleeg de nieuwe themadocumenten!

Met trots presenteert Pharos twee nieuwe documenten over de aanpak Kansrijke Start: Bouwstenen en succesfactoren van de aanpak Kansrijke Start (een update van het Gezonde en Kansrijke Start document uit 2019) en Samenwerken aan een kansrijke start. Daaraan gekoppeld zijn acht nieuwe verdiepende info-sheets geschreven die online gedeeld worden. Al deze documenten staan nu online op de Kennisbank van Pharos.  Kansrijke Startcoalities en gemeenten/organisaties die met Kansrijke Start aan de slag zijn of willen, kunnen hier eenvoudig en overzichtelijk alle benodigde informatie voor de aanpak vinden. Zij kunnen hun voordeel doen met de tips over samenwerken en zich laten inspireren door de vele mooie praktijkvoorbeelden. Alles is kosteloos beschikbaar.

De acht infosheets gaan dieper in op thema’s die samenhangen met het thema kansrijke start, en zijn getiteld Kansrijke Start & …

  • Armoede en Schulden
  • Nieuwkomers
  • Laaggeletterdheid en beperkte gezondheidsvaardigheden
  • Monitoring en Evaluatie
  • Samenwerken met de doelgroep
  • Samenwerken met geboortezorgpartners        
  • Het betrekken van huisartsen

Deze infosheets zijn te downloaden op de Kennisbank van Pharos.

Het samenstellen en schrijven van deze reeks is afgelopen jaar gebeurd door Kansrijke Startadviseurs bij Pharos in nauwe samenwerking met het Erasmus MC (HP4All3) en met collega’s van meerdere Pharos programma’s en partners zoals bijvoorbeeld het College Perinatale Zorg.  Programmamanager Kansrijke Start bij Pharos, Krista Okma, is blij met de nieuwe documenten: “Het is heel waardevol om alle geleerde lessen en alle informatie nu overzichtelijk bij elkaar te hebben. Dit ondersteunt de aanpak Kansrijke Start enorm!”.