Praktijkverhalen: Het verhaal van...

Dat praten met een professional kan helpen tijdens of na de zwangerschap wordt in onderstaande ervaringsverhalen van professionals en ouders in beeld gebracht.

Het verhaal van Nikita en Rosalynn uit Kennemerland
Beeld: ©Pharos

Aisha uit Delft ervaarde tijdens haar zwangerschap een paar jaar terug veel stress. Via haar verloskundige werd ze doorverwezen naar de jeugdverpleegkundige die haar heeft kunnen begeleiden.

Bekijk verhaal van Aisha uit Delft

Kischja en haar vriend hadden weinig vertrouwen in hulpverleners. Tijdens haar zwangerschap kwam Kischja in contact met Saskia Staman van Jonge Moederwerk die het stel ondersteunde met de financiën en was contactpersoon voor alle organisaties die bij het gezin betrokken waren.

Bekijk het verhaal van Kischja uit Almelo

Toen haar vriend haar tijdens de zwangerschap verliet kwam Nikita er alleen voor te staan. Jonge moeders, zoals Nikita, hebben behoefte aan hulp en advies. Nikita kwam terecht bij Jonge Moedergroep en de groepsgesprekken bleken voor haar een eyeopener te zijn; zij kreeg veel informatie over onderwerpen waar ze nog geen kennis van had. 

Het verhaal van Nikita uit Kennemerland