Corona en nuttige info voor zwangeren, ouders, professionals en gemeenten

Er komt steeds meer informatie beschikbaar over Corona en de gevolgen daarvan voor onze samenleving. Juist voor gezinnen in een kwetsbare situatie is deze tijd extra stressvol. Daarom is en blijft het extra belangrijk om als lokale coalitie deze gezinnen extra goed te ondersteunen. De crisis roept vragen op bij zwangere vrouwen en kan voor (aanstaande) ouders in kwetsbare situaties een lastige periode zijn. In deze tijd kunnen zorgen en problemen toenemen en zelfs crisissituaties ontstaan. Mensen kunnen extra kwetsbaar worden door ziekte (bijvoorbeeld een besmetting met Covid-19) of groeiende psychische problemen. Hieronder vindt u een paar sites waar handige informatie staat voor zwangeren, ouders, professionals en gemeenten. Wellicht kunt u als lokale coalitie deze informatie gebruiken in uw communicatie naar buiten toe.

©-
  • Het Nederlands Jeugdinstituut heeft op basis van de richtlijnen en adviezen van het RIVM informatie over het coronavirus op hun website opgenomen speciaal voor ouders, kinderen en jongeren, professionals en gemeenten: omgaan met de gevolgen van het coronavirus voor de jeugd 
  • Pharos heeft samen met de KNO, NVOG en CPZ landelijke maatregelen rondom Corona vertaald naar begrijpelijke informatie in beeld en in taal. De informatie is geschikt voor alle zwangeren en ouders met een baby. Ook voor wie moeite heeft met lezen en schrijven. De informatie is in diverse talen vertaald en ook via de telefoon te lezen en bevat een voorleesfunctie: zwangerschap en bevallen in Corona-tijden

  • Het Kennisnetgeboortezorg heeft een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen voor zwangeren beschikbaar