27 oktober Hackathon: Een kansrijke start

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie De Fabrique, Utrecht

Juist omdat de ontwikkeling van een kind in de eerste 1000 dagen razendsnel gaat, is het van fundamenteel belang dat deze goed verloopt: er is maar één kans op een goede start. 1 op de 6 kinderen die wordt geboren heeft geen goede start door vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of een combinatie daarvan. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk bij sociale risicofactoren en het gebrek aan beschermingsfactoren (Ministerie van VWS, 2018).

Garage 2020 en Platform 51 slaan de handen ineen en organiseren de landelijke hackathon Een kansrijke start. Doel is om een innovatieve en fundamentele oplossing te bedenken voor het vergroten van het aantal kinderen in Nederland dat een kansrijke start heeft.

Lees verder